• Română
  • English
26–30 aprilie 2015 / București / Cinema Studio, Elvire Popesco / ediția a 4-a

Noutăți


Vineri, 1 Mai 2015
Filmul The Russian Woodpecker/ Ciocănitoarea rusească, regizat de Chad Gracia, a câștigat  Trofeul Cinepolitica 2015. Surprinzător și complex, filmul merge pe urmele teoriei unui excentric artist ucrainean care susține că în spatele exploziei de la Cernobîl există un motiv întunecat, care implică serviciile secrete sovietice și o instalație militară poreclită „Ciocănitoarea rusească”.

Joi, 23 Aprilie 2015
Dezbateri despre situația din Ucraina, finanțe și mediu, manipulare și propagandă în cinema, o expoziție foto și documentare de investigație realizate de Bankwatch și Vice vor completa anul acesta programul Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica.

Luni, 6 Aprilie 2015
Un film revelator despre înțelegerile statului italian cu Mafia, care a făcut vâlvă în 2014 la Festivalul de la Veneția, este unul dintre cele șapte titluri din competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (26 – 30 aprilie).

Miercuri, 25 Martie 2015
13 Minutes / Elser, cel mai nou film în regia lui Oliver Hirschbiegel, deschide Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica pe 26 aprilie, ora 20.30, la Cinema Studio din București.

Luni, 16 Martie 2015

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica revine între 26 și 30 aprilie, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu din București, cu o selecție de filme puternice, dezbateri și evenimente speciale. Cea de-a patra ediție a festivalului va pune în discuție un subiect fierbinte, conflictul dintre Rusia și Ucraina, într-un program special.
 

Duminică, 13 Aprilie 2014
Trofeul Cinepolitica 2014 i-a fost acordat duminică seara, la Cinema Studio, filmului Piața / The Square / Al Midan, în regia lui Jehane Noujaim, un documentar percutant despre protestele din Egipt. Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica s-a încheiat cu proiecția superproducției Înapoi în 1942 / Back to 1942.

Vineri, 11 Aprilie 2014
O întâlnire cu Adelin Petrișor și poveștile sale din Coreea de Nord, un documentar tulburător despre „genocidul medicamentelor” și superproducția cu Adrien Brody din închidere sunt câteva dintre evenimentele de neratat în weekend,  la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.
 

Joi, 10 Aprilie 2014
După o gală de deschidere cu sala arhiplină marți, 8 aprilie, la Cinema Studio, cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica continuă joi și vineri, cu o selecție de filme propuse la Oscar, un masterclass susținut de Cristian Tudor Popescu și câteva povești puternice în Panorama. Festivalul a fost deschis de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu și directorul Cinepolitica, Copel Moscu.
 

Luni, 7 Aprilie 2014
Cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica începe marți, 8 aprilie, ora 20:00, la Cinema Studio, cu premiera națională a filmului Diplomație / Diplomatie, în regia lui Volker Schlöndorff. Gala de deschidere va fi prezentată de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu.
 

Joi, 3 Aprilie 2014

Cenzură ideologică şi economică și interferența politicului în cinema sunt temele a două masterclass-uri pe care cineastul Serge Avedikian și scriitorul și filmologul Cristian Tudor Popescu le vor susține la București, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica (8–13 aprilie, Cinema Studio, Elvire Popesco și Union).

Pagini

Parteneri

CNC
Primăria Municipiului București
UNATC
UNARTE
SNSPA
British Council România