• Română
  • English
20–23 APRILIE 2017 / BUCUREȘTI / CINEMA ELVIRE POPESCO / EDIȚIA A 6-A

Dezbaterile Cinepolitica 2017

    Eşti aici

    • You are here:
    • Acasă > Dezbaterile Cinepolitica 2017
Competiția Cinepolitica reunește șapte dintre cele mai noi filme și documentare politice, trei dintre acestea constituind și punctele de plecare pentru două dezbateri .
Vineri, 21 aprilie, de la ora 18.30, la Cinema Elvire Popescu, va rula Recolta de oameni (r. Leon Lee), un documentar șocant ce are la bază investigația a doi nominalizați la Premiul Nobel despre traficul de organe din China. Filmul va fi urmat de o dezbatere, la care vor participa Gina și Adrian Sturdza, reprezentanți ai organizației DAFOH (Doctors Against Forced Organ Harvesting).

 
Mișcările de stradă actuale și ascensiunea extremei drepte în Europa reprezintă subiectele celei de-a doua dezbateri, care va avea loc sâmbătă, ora 19.30, tot la Cinema Elvire Popescu. Vor participa: Ruxandra Ivan, conferențiar al Facultății de Științe Politice a Universității din București, Elena Calistru, președinte și co-fondator al asociației Funky Citizens, Dumitru Borțun, politolog și conferențiar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA, și istoricul Mihai Burcea. Dezbaterea va fi moderată de Oana-Valentina Suciu, sociolog, lector la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Dezbaterea va avea loc între proiecțiile a două filme pe teme cât se poate de actuale: Putin pentru totdeauna?, un documentar despre protestele din Rusia din 2011 – 2012, și Patria e a noastră, un film despre ascensiunea extremei drepte în Franța.


 
Din juriul celei de-a șasea ediții a competiției Cinepolitica fac parte: Oana-Valentina Suciu, sociolog, Nicolae Mandea, Rectorul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, și Ioan Cristescu, scriitor și conferențiar universitar.
 
 
Festivalul Internațional de Film Cinepolitica va avea loc în perioada 20 – 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco  și Institutul Balassi din București.
Eveniment susținut de: Radio Guerrilla și Radio România Cultural
Parteneri media: Cațavencii, Zile și Nopți, Observatorul Cultural
Parteneri media online: cinemagia.ro, art7.fm, cinefan.ro, AaRC.ro, festivalier.ro, dinfilme.ro, politicall.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro
Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Francez, Ambasada Israelului în România, Institutul Maghiar din București, Facultatea de Științe Politice a Universității București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi Universitatea Naţională de Arte (UNArte).
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine
Festivalul Internațional de Film  Cinepolitica  este finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Ne găsiți pe: www.cinepolitica.ro
Facebook: https://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival/

Parteneri

Centrul Național al Cinematografiei
Ministerul Culturii și Identității Naționale
Institutul Cultural Român
Institutul Francez București
Uniunea Cineaștilor din România